Film&Cook, festiwal kina i gastronomii 19-21 października.
Po marcowym sukcesie pierwszej edycji wraca festiwal Film&Cook. Będzie można obejrzeć filmy dokumentalne, krótko i długometrażowe przy wybornej kuchni i „dobrych potrawach w roli bohaterów”.
Impreza odbędzie się w CCCB na Ravalu i oprócz filmów będzie można odkryć fenomen sushi, uczestniczyć w warsztatach kulinarnych i pokazach takich kucharzy jak Sergi Arola, Elena Arzak czy Jordi i Joan Roca.
KALENDARIUM:
Piątek, 19 października, cena: 6 e
– 11.00 a 12.00 h Food Design. Martin Hablesreiter & Sonja Stummerer.
– 12.30 a 13.30 h Noma At Boiling Point. Christian Vorting
– 14.00 a 15.00 h Raymond Blanc Cap. 1
– 16.00 a 17.00 h Grown in Detroit. Mascha Poppenk y Manfred Poppenk
– 17.15 a 18.00 h he World 's Finest Chef. Rasmus Dinesen
– 18.20 a 19.00 h The Big Table
– 19:20 a 20:10 h Mistura: The Power Of Food. Patricia Pérez
– 20.30 a 22.00 h Entre las brazo. Paul Lacoste
Sobota, 20 października, cena: od 6 do 9 e
– 09.00 a 10.00 h El Celler de Can Roca. 6 e
– 11.00 a 12.00 h Raymond Blanc Cap. 2. 6 e
– 12.30 a 14.00 h The Big Table. 6 e
– 15.30 a 16.30 h Raymond Blanc Cap. 3. 6 e
– 17.00 a 18.00 h Jack Daniel 's Tennessee Tour. 6 e
– 18.30 a 20.00 h Sushi The Global Catch. Mark Hall. 9 e
– 20.45 a 22.15 h Comme un chef. Daniel Cohen. 9 e
Niedziela, 21 października, cena: od 6 do 9 e
– 09.00 a 10.00 h Raymond Blanc Cap. 4. 6 e
– 10.15 a 11.15 h Raymond Blanc Cap. 5. 6 e
– 12.00 a 13.30 h Entre las brazo. Paul Lacoste. 9 e
– 14.00 a 15.00 h ack Daniel 's Tennessee Tour. 6 e
– 17.00 a 18.10 h Mugaritz: BSO. Juantxo Sardón. 8 e
– 18.30 a 20.00 h Jiro Dreams of Sushi. David Gelb. 9 e
– 20.30 a 22.00 h Comme un chef. Daniel Cohen. 9 e
Gdzie?
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
C Montalegre, 5
Ciutat Vella
08001 Barcelona
Więcej informacji:
www.filmandcook.com
[mappress mapid=”15″]