Granizado de sandía, czyli pyszny sorbet arbuzowy.

wtorek, 31 Lipiec 2012 3613 Views

Autor: Alicja Grocholska
Redakcja. Kontakt: alicja.grocholska@poloniabarcelona.pl

Przed nami najgorętszy miesiąc barcelońskiego lata, a ze straganów owocowych spoglądają na nas orzeźwiające, soczyste arbuzy. Przygotowanie fantastycznego deseru z tych owoców jest banalnie proste!

Kroimy arbuza na kawałki, najlepiej od razu bezpestkowego. Oddzielamy miąższ i miksujemy w blenderze z odrobiną soku z cytryny i cukrem do smaku, w ilości według uznania.

Teraz należy przełożyć mieszankę do miseczki i włożyć na 2 godziny do zamrażarki. Po upływie tego czasu ponownie zmiksować w blenderze, na wolniejszym biegu i włożyć do zamrażarki, tym razem tylko na godzinę.

granizado-sandia

Granizado de sandía, czyli pyszny sorbet arbuzowy.

Smacznego!

Tagi: Kuchnia, Przepisy | ,

Dodaj komentarz w PoloniaBarcelona
Masz już konto? Zaloguj się. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Komentarze Facebook: